Genseed olarak inovasyonu, sadece yeni çeşit geliştirmek değil; doğanın ritmini okumak, iklim krizine yanıt vermek, hastalıklara dirençli ve biyolojik mücadeleyle uyumlu çeşitler sunmak olarak görüyoruz.
Tarımsal üretimde verimlilik ve ürün kalitesi, ekilen tohumun genetik yapısında gizlidir. Uygulanan tüm teknik ve yöntemler; sulama, gübreleme, hastalık ve zararlılarla mücadele, örtüaltı yetiştiricilik, iklim koşullarını düzenlemeye yönelik uygulamalar; yalnızca tohumda var olan potansiyelin ortaya çıkmasına yardımcı olur. Genseed olarak ıslah süreçlerimizi; en güçlü ve iklim değişikliğine karşı direnci en yüksek ürünleri, aynı ürün ailesindeki en saf tohumlardan elde ettiklerimizle üretmek için yürütüyoruz. Klasik ve modern teknikleri bir arada kullanmak, ürünlerin tohum yapılarını incelemek başlıca kullandığımız yöntemler arasında. Geliştirme çalışmalarımız, materyal temininden kayıt işlemlerine, laboratuvar süreçlerinden Ür-Ge faaliyetlerine kadar geniş bir alanı kapsıyor.
Doğal çaprazlama ve seçimle, verimli ve hastalıklara dayanıklı tohumlar geliştirilir.
Doku kültürü ve moleküler tekniklerden yararlanılarak ıslah çalışması yapılır.
Tohum ıslahı süreçlerimizde saflaştırma çalışmaları büyük önem taşır. Ebeveyn ,anne ve baba, olarak tanımlanan tohumların ürün yetiştirme ve seçim süreçleri sonucunda "saf ebeveynler" elde edilir.
Saflaştırma çalışmalarıyla birlikte tohumların güçlü nitelikleri kayıt altına alınarak ıslah sürecine geçilir. Bu süreçte amaç, bilimin ve teknolojinin sağladığı imkanlardan yararlanılarak en iyi tohumların yetiştirilmesidir.